2024. január 29., hétfő

Könyvértékelés - Ana Huang: Twisted hate

A mai értékelés középpontjában Ana Huang Twisted hate című könyve áll. Köszönöm a recenziós példányt a Maxim Kiadónak!

Fülszöveg:

Utálja… legalább annyira, mint amennyire kívánja őt.

Jóképű, magabiztos, hamarosan menő orvos lesz, ráadásul Josh Chen sose találkozott olyan nővel, aki ellen tudott volna neki állni – kivéve Jules Ambrose.

A gyönyörű, vörös hajú nő az első találkozásuk óta az idegein táncol, miközben senki máshoz foghatóan ragadta meg a képzeletét.

Amikor a viszályuk egy felejthetetlen éjszakába torkollik, egy olyan megoldást javasol, amely segítségével végre tovább léphetne: egy ellenségek extrákkal kapcsolatot egyszerű szabályokkal. Nincs féltékenykedés. Nincs elköteleződés. És nincs szerelem.

A barátságos és ambiciózus Jules egyetlen célja átmenni az ügyvédi vizsgán.

Egyáltalán nincs szüksége egy jóképű doktorra, aki egymaga testesíti meg a kiállhatatlanság fogalmát – még ha rettenetesen dögös is. De ahogy jobban megismeri, rájön, hogy a régóta utált férfi sokkal többet rejt magában. Nem sejthette, hogy ő lesz az ősellensége és az igazi megváltása is.

Kapcsolatuk pokolian indul, és amikor múltjuk démonjai utolérik őket, olyan igazságokkal kell szembenézniük, amelyek vagy megmentik őket… vagy elpusztítanak mindent, amiért eddig dolgoztak. A legjobb barátjának a testvére. Az ősellensége. És az igazi megváltása.

A könyvről:

Ana Huang az az író, aki rengetegszer szembejött velem a közösségi médiában, külföldön különösen nagy népszerűségnek örvend, míg a magyar olvasók körében kicsit megosztó a munkássága. A Twisted love belőlem is vegyes érzéseket váltott ki (a 2. kötetet még nem olvastam), de a folytatásokat nagyon sokan dicsérték, így nem is volt kérdés, hogy folytatni szeretném a sorozatot. Jules és Josh párosa már az első részben felkeltette az érdeklődésemet, nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog kisülni abból, ha ők ketten egymásra találnak. Egy szenvedélyes, ízig-vérig enemies to lovers sztorira számítottam, amelyet meg is kaptam.

Tudtam, hogy nem egy cukormázas romantikus történetet fogok olvasni, de Jules és Josh minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Egy igazi enemies to lovers regényt kaptunk, ahol az utálat nem valami apró félreértésből fakad és amelyen hamar túl is lépnek a karakterek, hanem itt tényleg volt súlya a dolognak. Imádtam olvasni a sértegetéseiket, a szócsatáikat, ahogyan az ellenségek extrákkal kapcsolatukat is. 

Szeretem a jól kidolgozott karaktereket, Ana Huang pedig mesterien ért ehhez. Míg Jules egy erős, független nő, aki küzd a céljaiért, és nem nyafog feleslegesen minden apró dolog miatt, hanem igenis a kezébe veszi az irányítást, addig Josh egy látszólag bunkó, de a valóságban vajszívű, gondoskodó férfi, aki egyszerre testesíti meg a rossz- és a jófiút. Két erős személyiség ha egymás mellé kerül, akkor könnyen kiolthatják a másikat, de itt nem ez történt: mindketten hangsúlyosak tudtak maradni, a közöttük lévő ellentétek jól kidomborodtak, majd az egymásra találásuk, az érzelmek megváltozása is szépen nyomon követhető volt, nem egyik oldalról a másikra találtak egymásra, hanem valóban hiteles tudott maradni az író. Mint említettem, mindketten komplex karakterek, jól kidolgozott háttértörténettel, és bár Josh múltját részben ismerhettük az első kötetből, addig Jules ezen a téren újdonság volt, a múltját megismerve pedig megbizonyosodhattunk arról, hogy mennyire erős nő valójában.

A kötetben nagy szerepet kapott a bizalmatlanság kérdésköre is, hiszen Jules és Josh nem igazán tudták eldönteni, hogy mennyire bízhatnak a másikban, amit abszolút meg is értek. Josh életében fájó pont, hogy ketten is elárulták a múltban (köztük a legjobb barátja, Alex, akivel ebben a kötetben végre rendeződik a viszonyuk), és amikor Jules is így tesz, az hatalmas törést okoz számára.

Amiről még muszáj beszélnem, az a regényben található erotikus jelenetek összessége. Ahogyan Jules és Josh kapcsolata sem egy romantikus, könnyed vígjátékra hajaz, úgy az erotikus jelenetek is durvábbak, részletesek, sokak számára idegenül hatnak, és biztos vagyok benne, hogy néhányan ki is akadnak rajtuk, de én úgy gondolom, hogy a két karakter és az írónő esetében az lenne a meglepő, ha nem ilyen jellegű jeleneteket kaptunk volna.

Összességében azt tudom mondani, nagyon jól döntöttem, hogy folytattam a sorozatot: ez a kötet sokkal jobban tetszett, mint Ava és Alex története, a maradék két részt pedig szintén olvasni tervezem. A Twised hate nem való minden olvasónak, de aki szereti a hasonló könyveket, annak a szívét garantáltan elrabolja majd.

Olvastad már a regényt?

A könyv megvásárolható ezen a linken: Twisted hate

Köszönöm, hogy velem tartottatok,

Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése