2021. október 8., péntek

Könyvértékelés - Mona Kasten: Begin Again – Újrakezdés

Sziasztok! Ma egy új könyvértékeléssel érkeztem, ezúttal Mona Kasten Begin Again – Újrakezdés című regényéről írtam nektek. Köszönöm szépen a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

A bejegyzésem a Prológus Bekuckóztunk projektjének a részét képezi.

Fülszöveg:

Kaden hozza a szabályokat – Allie egytől egyig megszegi őket.

Mindent elölről kezdeni! – ez Allie Harper leghőbb vágya, amikor Woodshillbe költözik, hogy ott járjon egyetemre. Ezért az, hogy épp egy nagyképű rosszfiúnál köt ki albérletben, egyáltalán nem illik a terveibe.

Kaden White ugyan hihetetlenül vonzó – de a tetoválásai és a pimasz viselkedése miatt nem éppen ő az, akivel Allie egy lakásban szeretne élni. Főleg, hogy a srác legelső dolga, hogy felállít egy szabályokból álló listát. A legfontosabb: soha nem lehet köztük semmi!

De Allie hamar rájön, hogy Kaden álarca mögött sokkal több minden rejtőzik, mint ami eleinte látszik. És minél közelebbről megismeri, annál lehetetlenebbé válik számára, hogy a kettejük közt vibráló heves bizsergésről ne vegyen tudomást…

Talán épp a legvalószínűtlenebb helyzetben lehetséges az újrakezdés?

A könyvről:

Mona Kasten regényével kapcsolatban már az első pillanatoktól kezdve jó megérzéseim voltak, hiszen abszolút a komfortzónámon belüli olvasmány, ígéretesnek tűnő történettel a fülszöveg alapján. Nem is volt kérdés, hogy én ezt a könyvet minél hamarabb olvasni szeretném. Megkaptam azt, amire vártam? Igen, sőt, még többet is! Mielőtt azonban kitérnék a történetre, szeretném kiemelni, hogy mennyire odáig és vissza vagyok ezért a borítóért. Imádom a színeit, a stílusát, szerintem tökéletesen passzol a kötethez.

Az alap szituáció szerint Allie elköltözik messzire a családjától, hátrahagyva a korábbi, fényűző, de annál inkább álcába bújtatott életét, és egy vonzó rosszfiúval kerül egy albérletbe. A gördülékeny közös élet érdekében Kaden felállít egy szabályokból álló listát, de természetesen mindez felborulni látszik, amint jobban megismeri Alliet. 

Nagyon tetszett, hogy ez a könyv nem csak egy átlagos romantikus kapcsolatot mutat be nekünk, hanem annál sokkal többről szól. Végre egy new adult történet, ahol normális kommunikáció van a karakterek között! Nagyon nem szeretem az olyan regényeket, ahol 50-100 oldal után már hatalmas a szerelem, és közben két normális mondatot nem váltottak a szereplők. Fontosnak tartom, hogy legyen beszélgetés két fél között, hiszen számomra ez az alapja minden emberi kapcsolatnak. Kaden és Allie bár más világból érkeztek, de egész hamar megtalálják a közös hangot. Élmény volt olvasni a beszélgetéseiket, a civódásaikat, és külön tetszett, hogy annyira valóságosak voltak. Mint említettem, ez a könyv nem csak egy átlagos romantikus kapcsolatot mutat be nekünk, hanem alaposan kitér a múltban szerzett sérelmekre, a fájdalomra, és egy nagyon fontos témára is, amelyet a spoilerek elkerülése végett nem szeretnék megemlíteni, de annyira komplex és annyira érzelmes történet, amely megmutatja, hogy nem minden fekete és fehér, hogy az ember néha hibázik, de a hibákból lehet tanulni, és tudnunk kell felállni egy-egy rossz lépés után. Számomra ez a regény többet nyújtott, mint a legtöbb new adult romantikus történet, sokkal árnyaltabbak voltak a karakterek, a kommunikáció megléte külön öröm, a komplex háttérsztorik pedig már csak a habot jelentették a tortán.

Apropó, karakterek. Allie egy hihetetlenül szimpatikus hősnő, aki két lábbal áll a földön, aki kedves, vicces és bátor, hiszen képes teljesen új életet kezdeni, hátrahagyni mindent, ami eddig körülvette, és azt gondolom, hogy ehhez nagy bátorságra van szüksége az embernek. Kadent imádtam. Egyszerre komoly, vicces, érzelmes, aki néha rossz döntéseket hoz, de annyira szerethető figura, hogy öröm olvasni a benne lezajló változásokat. A baráti társaságukra már nincsenek is szavaim. Annyira szerethető mindenki! Hűségesek, kedvesek, viccesek, akikre mindig lehet számítani – azt hiszem, hogy mindenki ilyen barátokról álmodozik, és egyszerűen jó elmerülni a sorok között, megismerni őket, és olyan, mintha az olvasó maga is ott lehetne ebben a fantasztikus társaságban.

Mostanában jobban kedvelem a slow burn románcokat, ahol tényleg van idő kiteljesedni egy kapcsolatnak, ahol van idő kialakulni az érzelmeknek, és ahol tényleg valóságosnak tűnik a történet, és nem egy „meglátta, rögtön megszerette, egy hét múlva bár a legboldogabb pár” sztorit kapunk. Számomra nem volt elnyújtott sem, pont ideális mennyiséget kaptunk mindenből: drámából, romantikából, barátságból, vicces szituációkból.

Összességében elmondhatom, hogy imádtam ezt a könyvet, nagy kedvencem lett. Nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam, és izgatottan várom a folytatást, amely szerintem egy még viccesebb történetet fog elénk tárni, már csak a két főszereplőt ismerve is. Ha még nem olvastátok, akkor itt az ideje! Higgyétek el, megéri!

Ti olvastátok már a regényt?

A könyv megvásárolható erre a linkre kattintva: LINK

Köszönöm, hogy velem tartottatok,

Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése