2021. január 8., péntek

Könyvértékelés - P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Sziasztok! Ma egy újabb könyvértékeléssel érkeztem, ezúttal P. Dangelico Wrecking Ball – A romboló című regényéről írtam nektek. Köszönöm szépen a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!

A bejegyzésem a Prológus New Adult miniprojektjének a részét képezi.

Fülszöveg:

Hogyan állj ki magadért?

Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.

Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi. Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.

Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.

Éld át!

A regényről:

Hatalmas lendülettel kezdtem neki a kötetnek, mind a fülszöveg, mind a hallott vélemények alapján egy nagyon romantikus, szórakoztató könyvre számítottam, amelyet meg is kaptam. Az alaptörténet számomra egy kicsit hasonlított Mariana Zapata Szívvel a falnak című regényéhez, amely a tavalyi évem egyik nagy kedvence lett, így kíváncsi voltam, menyivel lesz másabb ez a mű, hogy az alaptörténetből fakadó hasonlóság a könyv további részében is fennmarad-e. Szerencsére ez nem így történt, a kettő teljesen más, és a kötet olvasása közben egyszer sem jutott eszembe a másik regény.

Camilla élete darabjaira hullott, amikor a férje halála után kiderültek annak az illegális ügyei, és mindenét elvesztette: a lakását, a vagyonát, a munkáját és a barátai nagy részét. Calvin remeteként élt a házában, hiszen a volt felesége után nem tudott megbízni egy másik nőben sem, ráadásul a nyolc éves unokaöccséről is gondoskodnia kellett, míg a testvére kezelés alatt állt. Camilla kapott a lehetőségen, amikor felhívták, hogy egy kisfiú mellé bentlakásos tanítónőt keresnek, ám nem is sejtette, hogy egy világhírű focista otthona lesz az új munkahelye. A probléma ott kezdődött, hogy Camilla új munkáltatója egy hihetetlenül goromba férfi, aki mindezek mellett eszméletlenül vonzó. De nem kockáztathatta, hogy beleszeressen a férfiba, aki szemmel láthatólag ki nem állhatja. 

Ez a regény több fontos témát is feldolgozott, hiszen gondoljunk csak Camillára, aki a vagyontárgyai mellett elvesztette a szerelmét, aki a mentsvára volt, de lehetősége sem adódott nyugodtan meggyászolni, hiszen folyamatos kihallgatások vártak rá a férje mocskos ügyletei miatt. Nem tud már megbízni a férfiakban, éppen ezért is esik nehézre elviselni Calvin közelségét, mivel akaratlanul is megkedvelte a férfit, de a bizalom számára egy nagyon törékeny dolog, amelyet fél megadni másnak. Nagyon jó volt olvasni, ahogy kibontakozik a kapcsolatuk, ahogy két idegenből barátok lesznek, majd szerelmesek. Camilla és Calvin karaktere is szimpatikus volt, hatalmas fejlődésen estek át a regény alatt. Két megtört ember gyógyulását követhettem nyomon, akik megtanultak újra szeretni, bízni és átlépni a saját korlátaikat. Nem éreztem sem túl gyorsnak, sem túl lassúnak a kapcsolatukat, nagyon jól eltalálta az írónő a harmóniát, amitől abszolút hitelesnek festett a dolog. Mindketten sokat köszönhetnek a másiknak, hiszen begyógyították egymás sebeit.

A gyász feldolgozása és a bizalom visszaszerzése mellett ez a könyv nagyon sokat mesélt egy másik fontos témáról is, ez pedig a gyerekek nevelése, taníttatása és a velük való megfelelő bánásmód. Nagyon jól  esett a lelkemnek olvasni a Sammel közös jeleneteket. Boldog voltam, ahogy egyre jobban láttam kibontakozni és visszatérni az életbe, Camilla pedig nagyszerű pedagógiai képességekről tett tanúbizonyosságot. Jó volt látni, hogy anyja helyett anyjaként viselkedik vele, egyfajta pótlék volt a számára, hiszen mindenki megérdemli a szeretetet és a törődést, amelyet végre Sam is megkaphatott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mi lesz Sam és az édesanyja sorsa, éppen ezért nagyon reménykedem, hogy a sorozat többi kötete is megjelenik magyarul.

A karaktereket egytől egyik nagyon kedveltem, gondoljunk csak Amberre (akinek szintén várom a saját könyvét), Camilla családjára, sőt, még Amandára is. Hiszek benne, hogy sikerül kilábalnia ebből a labilis lelkiállapotból a megfelelő kezeléseknek köszönhetően. Szerettem babaarc, alias Justin Harper jeleneteit is, szerintem mindig nagyon viccesre sikeredtek, ahogy Ethan is a szívemhez nőtt.

Ez a könyv egy lélekmelengető olvasmány, amely bár nem tökéletes, de én nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki kedvelni a New Adult történeteket. Calvin és Camilla szerelme mély nyomot hagyott bennem, nagyon boldog vagyok, hogy olvashattam a regényt. Tökéletes a délutáni kikapcsolódáshoz és bekuckózáshoz. 

Ti olvastátok már a könyvet? Hogy tetszett nektek? Ha még nem, akkor tervezitek?

A regény megvásárolható ezekre a linkekre kattintva:

e-book

papír formátum

Köszönöm, hogy velem tartottatok,

Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése