2020. április 18., szombat

Karantén 1. hónap – Miket olvastam?

Sziasztok!:)
Ma egy olyan bejegyzéssel érkeztem, amelyben szeretném megmutatni nektek, hogy mely könyveket olvastam el a karantén első hónapja alatt. Természetesen mindegyikhez fűzök pár mondatot is, ezek alapján talán ti is kedvet kaphattok 1-1 történethez, vagy megtudhatjátok a rövid véleményemet az adott regényről.

Az elmúlt egy hónap alatt 8 könyvet sikerült elolvasnom, amelynek én nagyon örülök, hiszen legalább ennyi pozitívum adódott ebben a borzasztó helyzetben. Hogy melyik is volt ez a 8 könyv? 

Lássuk csak:

1. Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete (2020. március 15., 08:17 → 2020. március 19., 11:22)

Nagyon szerettem ezt a történetet: rendkívül izgalmas, pörgős, nagyszerű módon mutatja be a szirének világát. Erről most többet nem írnék, hiszen korábban már született róla egy könyvértékelő bejegyzésem, amelyet erre a linkre kattintva már olvashattok is.

2. Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger (2020. március 19., 14:35 → 2020. március 24., 10:10)


A Csillagtalan tenger már az első oldalak során elvarázsolt, köszönhetően az egyedi és különleges történetmesélésnek, na meg a rejtélyességnek. Ahogy olvasod ezt a regényt, egyre többet és többet szeretnél tudni. Érdekel, hogy kik is a karakterek, mi közül van egymáshoz, és hogyan fonódnak össze a jelen, a múlt és a jövő, a képzelet és a valóság szálai.
Egy olyan eseményláncolat közepébe csöppensz, amely teljesen magával ragad, és egyszerre csak azon kapod magad, hogy nem tudod lerakni a könyvet.
A történet főszereplője Zachary Ezra Rawlins egy rendkívül szerethető figura, akivel nagyon könnyű azonosulni, csakúgy, mint Mirabellel és Doriannal. A karakterek, a világ, a történet… az egész annyira különleges és egyedi, hogy nem lehet nem szeretni.
Izgalmas kalandokban lehet részed az olvasás során, s közben folyamatosan keresed az összefüggéseket, értelmezed, hogy hogyan kapcsolódnak össze a különböző idősíkok, hogy a karakterek múltjában mik is történtek…
Egy könyvmolyoknak írt szerelmes regény, amelyet abszolút meg tudok én is erősíteni.

3. J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (illusztrált kiadás) (2020. március 24., 15:49 → 2020. március 29., 12:32)


Bevallom: én még nem olvastam csak az első kettő Harry Potter regényt, amelyen szeretnék változtatni. A titkok kamráját egy csodaszép, illusztrált kiadásban volt szerencsém olvasni, amely teljesen levett a lábamról. Egyszerűen fantasztikus ez a könyv, a grafikák eszméletlen gyönyörűek benne, amelyek szerintem még inkább erősítik a HP élményt. Nektek is bátran tudom ajánlani ezt a kiadást. A történet a régi, amelyet lehetetlenség nem szeretni.

4. Erin Watt: Megkopott korona (2020. március 30., 09:57 → 2020. március 31., 10:05)


A Megkopott korona A Royal-család sorozat egyik kiegészítő kötete, amely Gideon és Savannah történetét „meséli el”. Azért tettem idézőjelbe, mert sajnos kicsit csalódnom kellett. Úgy gondolom, hogy ebből a történetről nagyon sokat ki lehetett volna hozni, és egy nagyon erős regényt is kaphattunk volna…, ha nem lett volna összecsapva az egész. Egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag hatalmas pálfordulás történt meg a szereplőknél, amelyet egyáltalán nem értek. Mintha bizonyos részek (jó sok fejezet) kimaradt volna a könyvből. Kár érte. Egyébként még így is ezt mondanám a (számomra) legkevésbé idegesítő Royal kötetnek, szerettem Gid és Sav párosát.

5. Elle Kennedy: The Chase – A hajsza (2020. április 1., 09:37 → 2020. április 4., 17:11)


Imádtam! Végre egy hamisíthatatlan öt csillagos kedvenc regény, amely teljesen levett a lábamról. Hatalmas elvárásokkal indultam neki, hiszen Elle Kennedy számomra már nagyon sokat bizonyított, és annyira boldog vagyok, hogy nem kellett csalódnom. Fitz és Summer története az Off-Campus 3. kötetében vette a kezdetét, akikre már akkor különösen felfigyeltem. Bátran tudom ajánlani nektek ezt a könyvet, tényleg fantasztikus volt az egész. Kíváncsian várom a folytatását is, remélem, hogy akár már idén a polcomon tudhatom.

6. Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz (2020. április 6., 11:29 → 2020. április 9., 10:35)


Ezt a történetet is nagyon imádtam. Külön erőssége, hogy nem a tipikus szexi sportoló srác a főszereplője, hanem tényleg különleges karakterekkel dolgozik. A történetvezetés, a stílus, egyszerűen fantasztikus. Számomra letehetetlen volt ez a regény is.

7. K. A. Tucker: In Her Wake – Sodrás (2020. április 10., 11:38 → 2020. április 11., 13:31)


Nagyon meglepődtem – mégpedig pozitív értelemben. Nem kifejezetten szeretem az előzménykönyveket, és nem hittem volna, hogy ekkora hatással lesz rám. Tudniillik, a Tíz apró lélegzetet imádtam, szóval talán meg sem kellett volna azon lepődnöm, hogy mennyire magába szippantott a történet. Szomorú volt. Mély, depresszióval és gyásszal teli, de annyira gyönyörűen mutatta be az eseményeket az írónő. Hatalmas élmény volt olvasni, és végre megismerni az eseményeket Cole szemszögéből is.

8. Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara (2020. április 12., 09:31 → 2020. április 15., 10:54)


Nagyon jó érzés volt visszatérni ebbe a világba, amely máig az egyik legnagyobb kedvencem. Imádom a karaktereket, a történetet, egyszerűen hatalmas rajongója vagyok a sorozatnak. Éppen ezért is vagyok kicsit szomorú emiatt a regény miatt, mely szerintem kissé laposra sikeredett. A történet mintha hiányzott volna, és nem igazán érzem azt, hogy haladni tudtunk volna, vagy, hogy bármelyik szereplő életében annyira drasztikus változás történt volna. Inkább az aranyos jelzőt tudnám rá használni, de sajnos ez most nekem kicsit kevés volt. Remélem, hogy a folytatás már az első három könyv színvonalához fog felérni.

Összességében azt kell, hogy mondjam: én nagyon meg vagyok elégedve az olvasmányaimmal, hiszen jó könyveket olvastam, amelyek közül több is a kedvencek közé került. Jó érzés volt, hogy végre újra mélyebben el tudok mélyedni a könyvek világában, hogy volt időm olvasni, és csökkenteni a várólistámat. Az idei cél, hogy a magánkönyvtáram olvasottságát 60% fölé emeljem (jelenleg 54%-on áll), szóval remélem, hogy a folytatásban is ilyen szuper könyvek várnak rám, hiszen akkor nem lesz nehéz elérni ezt a vágyamat.

Ti miket olvastatok mostanában? Milyen új kedvenceket találtatok? Gyertek, és meséljetek kommentben!:)

Köszönöm, hogy velem tartottatok,
Dorka

2 megjegyzés:

  1. Hú, a More than Waterhöz nagyon meghoztad a kedvem ezzel a pár sorral is! Tutit el fogom majd ovlasni valamikor! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy sikerült meghoznom hozzá a kedvedet! :)
      Remélem, hogy tetszeni fog.:)

      Törlés